Alaska informatie

Alaska is een onderdeel van de Verenigde Staten en een staat uitersten, De grillige natuur bestaande uit ontelbare gletsjers , grote meren, onbegaanbare bergen, diepe bossen en meer dan 60 actieve vulkanen. Alaska is de dunst bevolkte staat van de Verenigde Staten en de meeste mensen van de staat wonen in de steden Anchorage en in de hoofdtad Juneau. Anchorage is met ongeveer 290.000 inwoners de grootste stad van Alaska. Juneau ligt in het zuidoosten van Alaska en is alleen per vliegtuig of boot te bereiken vanwege het ondoordringbare gebied.

Alaska oorsprong
De oorsprong van de naam Alaska komt van het Aleutian woord Alyeska, wat ‘groot land’ betekend. Alaska staat garant voor grenzeloze ongerepte natuur en wildernis. Natuurschoon, bergen, gletsjers, bossen, meren, rivieren en goudzoekerstadjes, eindeloos lange dagen kenmerken een vakantie in Alaska. 

Alaska bezoeken

De noordelijke ligging maakt Alaska bij uitstek geschikt voor een bezoek in en rond de zomer. De winter presenteert zichzelf met veel kou en sneeuw, maar daarmee ook als een aparte, bijzondere ervaring bij uitstek. 

Langs de kust loopt de beroemde Inside Passage langs diepe fjorden en verlaten groene eilanden. Juneau, de hoofdstad van de staat Alaska, is zelfs uitsluitend over water of per vliegtuig te bereiken. In het noorden ligt het imposante Glacier Bay National Park, vol continu afkalvende gletsjers en met een onovertroffen hoeveelheid ‘wildlife’.

Infrastructuur Alaska

Alaska kun je niet zomaar bereizen. Je moet weten welk type vervoer je nodig hebt om bepaalde gebieden te ontdekken. Ga naar infrastructuur & vervoer voor informatie.

Een vakantie in Alaska is ‘anders’ en bijzonder, een vakantie in Alaska is in alle opzichten uniek !

Aanbod Alaska vakanties

Een variatie van uitgestippelde autoreizen, camperreizen, groepsreizen, privereizen, arrangementen en accommodaties aangeboden bij de Alaskaspecialist zorgen ervoor dat u inspiratie kunt opdoen en eventueel een keuze kan maken wat u favoriete manier is om Alaska te bezoeken.